Folkhälsovetenskaplig utbildning på distans med unik profil för framtiden
PDF

Nyckelord

folkhälsovetenskap
unik profil
Högskolan i Skövde
magisterprogram
kandidatprogram
campusträffar
distansundervisning

Abstract

 

Vid Högskolan i Skövde har ämnet folkhälsovetenskap utvecklats kraftigt de senaste två åren och förväntas fortsätta expandera som en strategisk satsning från lärosätet. Ämnets ambition är att erbjuda utbildningar med unik profil som ger studenterna god anställningsbarhet och rustar dem för både nuvarande och framtida hälsoutmaningar. I dagsläget erbjuder Högskolan i Skövde ett flertal utbildningsprogram i folkhälsovetenskap; det tvååriga Hälsocoachprogrammet, det treåriga kandidatprogrammet Folkhälsovetenskapligt program samt magisterprogrammet Folkhälsovetenskap: Smittskydd och vårdhygien. Det senare programmet är unikt i sitt slag, både i Sverige och Norden. Samtliga utbildningsprogram ges på distans med enstaka campusträffar. Artikeln belyser därför även utmaningar och möjligheter med denna undervisningsform och ger praktiska råd hur man kan åstadkomma god genomströmning i distansundervisning.

PDF

Författare som medverkar i Socialmedicinsk tidskrift accepterar att deras verk publiceras under licensen Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported. Denna licens tillåter att en tredje person delar ut författarens arbete (kopierar, distribuerar och sänder verket) och skapar bearbetningar av det under förutsättning att: författaren/na och/eller licensgivaren anges på ett korrekt sätt, verket inte används i kommersiellt syfte samt om verket återanvänds eller distribueras måste information tydligt anges om upphovsrättsvillkoren som gäller för verket.

Författare behåller upphovsrätt för deras arbete men garanterar samtidigt publiceringsrättigheter för första publicering och all publicering via Internet till Socialmedicinsk tidskrift. Vidare kräver Socialmedicinsk tidskrift att författaren överför samtliga upphovsrättigheter för kommersiell användning av verket till utgivaren (Socialmedicinsk tidskrift). Inkomster från kommersiell försäljning används för att kunna fortsätta att publicera smt både i tryckt format och online utan publiceringsavgifter.