Existensiell hälsa - En outnyttjad resurs

Abstract


”Att söka mening är ett grundläggande mänskligt behov. Vi söker en känsla av sammanhang, någon eller något att tro på. Ett behov av legender som personifierar mod, uthållighet, styrka och kämparanda.”
Orden är Ing-Marie Wieselgrens, hämtade ur P1:s Tankar för dagen1. Ing-Marie var för mig precis det som hon då beskrev; den outtröttliga kämpen som aldrig gav upp arbetet för de mest utsatta. I vissa delar en legend inom sitt fält.
Som ledare för Uppdrag Psykisk Hälsa satte hon de senaste åren även fokus på arbetet för frågor kring existentiell hälsa inom Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Det vi tillsammans kan fortsätta att göra för att åstadkomma långsiktig förändring är skapa arenor för samtal, samverkan och agera brett, men också i högre grad väga in även den existentiella hälsan i arbetet med att främja psykisk hälsa. Frågor och insikter om vikten av både psykisk och existentiell hälsa står fortsatt högt upp på agendan hos såväl politiker som tjänstepersoner både på SKR och i kommuner och regioner. Det bådar gott för framtiden.

PDF
Creative Commons License

Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Internationell licens.

Copyright (c) 2023 Martin Rödholm